Filosofie voor Beginners (Paperback)

Filosofie voor Beginners By Paul Van Dijk Cover Image
$9.99
Usually Ships in 1-5 Days

Description


Van de oudheid tot nu - Hoe filosofie het dagelijks leven verandert

Filosofie heeft een lange en soms hobbelige carri re gehad. Het is meer dan 2000 jaar oud en strekt zich uit van de oudheid via de Middeleeuwen en de Renaissance tot de moderne tijd en het heden. Het is onmogelijk 2000 jaar in n enkel boek te passen, omdat er zoveel verschillende stromingen en richtingen zijn die een mens in zijn leven niet zou begrijpen.

De inhoud van het boek is:

  • De grondbeginselen van de filosofie
  • De disciplines van de filosofie
  • Gedocumenteerde reflectie
  • Praktische Filosofie
  • Inleiding en conclusie

Daarom heeft dit boek zich geconcentreerd op de belangrijkste aspecten van de filosofie met haar twaalf disciplines, die de basis vormen voor alle andere standpunten. Sommige disciplines zijn vanaf de oudheid tot heden overgeleverd en vertegenwoordigen derhalve zeer belangrijke aspecten van de filosofie, terwijl andere disciplines betrekkelijk jong zijn, waaronder enkele stromingen die voor de huidige tijd van bijzonder belang zijn.

Niet alleen speelt de filosofie een belangrijke rol in de politiek en het bestuur, maar zij ligt ook aan de basis van elke wetenschap. In dit boek zal dan ook worden uitgelegd waarom juist dit aspect door zoveel mensen over het hoofd wordt gezien en soms zelfs genegeerd, terwijl zelfs de psychologie terug te voeren is op de filosofie.

Dit boek is dus bedoeld om diegenen te helpen die willen proberen hun filosofische horizon te verbreden. De eerste kleine introductie in de wereld van de filosofie. Veel plezierProduct Details
ISBN: 9798201354107
Publisher: Paul Van Dijk
Publication Date: August 1st, 2022
Pages: 102
Language: Dutch